Πρόσβαση στο νησί

Υπάρχουν καθημερινές πτήσεις για τη Λέρο από την Αθήνα και τρεις φορές την εβδομάδα από τη Ρόδο και την Κω. Πάλι καθημερινά, υπάρχει πτήση από την Αθήνα προς την Κάλυμνο, όπου μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ταχύπλοο ή δελφίνι για τη Λέρο (απέχει μόλις 35 λεπτά).

AgMarina Επίσης, μπορείτε να πετάξετε μέχρι την Κω ή τη Σάμο και στη συνέχεια να πάρετε το ιπτάμενο δελφίνι ή καταμαράν προς Λέρο (απόσταση από Κω 1ω30λ). Η Ryanair έχει πτήσεις για Κω από τις πόλεις: Bari, Bologna, Milan, Pisa, Rome, Brussels, Frankfurt, Kaunas, Krakow, Leeds, Liverpool, London, Oslo. Εναλλακτικά μπορεί κανείς να φτάσει στην Κω μέσω Θεσσαλονίκης, από πόλεις Copenhagen, Amsterdam, Brussels, Stockholm, Paris, Vienna, Zurich και διάφορες πόλεις της Γερμανίας με την Air Serbia (μέχρι τη Θεσσαλονίκη). Επίσης, από το Βερολίνο μπορεί κανείς να πετάξει για Θεσσαλονίκη με την εταιρεία Easyjet. Μόλις μερικά χιλιόμετρα από την Κω, στα τουρκικά παράλια, βρίσκεται το αεροδρόμιο του Bodrum, που εξυπηρετεί κάποιες πτήσεις τσάρτερ.

Η Λέρος έχει τακτική σύνδεση με τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου (εταιρείες Blue Star, Dodekanisos Seaways, ANEK, Patmos Star). Στην υψηλή περίοδο υπάρχει καθημερινά πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά.

Πληροφορίες δρομολογίων: GREEK TRAVEL PAGES